Cum particip la scoala de schi?

1 Alegi serviciul si perioada.
2 Faci o rezervare prealabila.
3 Ai o experienta unica pe zapada.

Serviciile Euroski se asigura pe baza de rezervare. Va rugam contactati-ne la rezervari@euroski.ro . Multumim!

PROGRAM SCOALA SCHI

Lun - Vin 10:00 - 16:00
Sam - Dum 10:00 - 17:00
Activitatea se poate desfasura si pe nocturna!

Sfaturi pentru incepatori

27 Octombrie 2016 by
Scoala de schi

Scolile de schi / snowboard sunt structuri private, organizate conform legislatiei in vigoare, al caror obiectiv de baza il constituie prestarea de servicii sportive de agrement sau agonistice, in domeniul sporturilor de alunecare pe zapada.

Scolile de schi sunt constituite din monitori de schi, snowboard si sporturi de alunecare pe zapada, licențiați (profesionisti in organizarea experientelor de invatare motorie), clasificati pe nivele tehnice sau clase de instruire. Monitorii sunt formati pentru asigurarea unor servicii profesionale in domeniul instructiei de baza in sporturile de iarna.

partia scoala

In cadrul acestei prime etape de invatare a tehnicii schiului alpin se delimiteaza doua faze distincte. Prima corespunde nivelului de intrare sau fazei de initiere globala, iar cea de a doua achizitiei de baza, care delimiteaza nivelul incepator.

Denumirea de partie scoala (Grigoras P., 2002) evidentiaza structura progresiei metodice a tehnicii de baza corespunzatoare acestei etape, prin delimitarea clara a spatiului de lucru, a mijloacelor didactice si a conceptelor si procedeelor tehnice utilizate.

Faza de initiere globala, sau nivelul de intrare, reprezinta primul contact al cursantului cu schiul alpin, cu mediul si echipamentul specific, precum si cu conceptele de baza si terminologia sportiva.

Consideram aceasta etapa a initierii in tehnica de baza a schiului alpin una definitorie pentru evolutia motorie ulterioara, deoarece acest prim contact cu mediul nou, cu zapada si conditiile ambientale specifice, cu modalitatile de actiune motorie in conditii de echilibru dinamic prin utilizarea unor materiale noi, creeaza dinamici psihologice variate prin care instinctul de conservare si siguranta sunt puse pe primul plan.

Cristianiile

Cristianiile sau ocolirile executate cu schiurile paralele, reprezinta punctul de referinta al nivelului intermediar. Analiza acestor procedee tehnice este determinanta pentru o justa evaluare a sistemului metodic de invatare a tehnicii de baza a schiului alpin, reactualizare si adaptare a acestuia in consecinta.

Tehnica de schi cu membrele inferioare foarte apropiate si implicit a claparilor de schi, actiunea de sprijin neuniform, majoritar pe schiul exterior ocolirii datorata neparalelismului axei membrelor inferioare, au impus pozitii dinamice specifice care nu se mai regasesc in schiul alpin actual si a caror eficienta din punct de vedere performantial este scazuta.

Noile orientari in tehnica schiului alpin, generate de implicatiile schiului carve, impun paralelism in ocolire, marirea poligonului de sustinere prin pozitia departata a schiurilor, presiune uniforma, angulatie specifica, eliminarea derapajului si diminuarea balansului vertical.

Aceste aspecte delimiteaza principalii factori care trebuie avuti in vedere in invatarea ocolirii paralele, specifice tehnicii carve.

Ai aptitudini de monitor? Inscrie-te la curs!

SUS