Cum particip la scoala de schi?

1 Alegi serviciul si perioada.
2 Faci o rezervare prealabila.
3 Ai o experienta unica pe zapada.

Serviciile Euroski se asigura pe baza de rezervare. Va rugam contactati-ne la rezervari@euroski.ro . Multumim!

PROGRAM SCOALA SCHI

Lun - Vin 10:00 - 16:00
Sam - Dum 10:00 - 17:00
Activitatea se poate desfasura si pe nocturna!

CATEGORII DE CLASIFICARE A MONITORILOR DE SCHI | SNOWBOARD

Cea mai inalta categorie de clasificare | RO-UE

clasificare monitori Categoria de clasificare I-a reprezinta faza finala de
formare profesionala a monitorului de schi, snowboard si sporturi de alunecare pe zapada.

Posesorul acestei categorii beneficiaza de toate competentele profesionale necesare exercitarii ocupatiei de monitor, pentru toate categoriile de clienti si orice nivel tehnic (incepator - intermediar - avansat), atat pe partie, cat si inafara ei (offpiste), cu exceptia zonelor glaciare nemarcate si a zonelor in care sunt necesare tehnici de alpinism.

Titul este recunoscut in Uniunea Europeana doar daca este insotit de certificatele Eurotest si Eurosecuritate. Accesul la categoria I-a de clasificare a monitorilor presupune detinerea categoriei II-a, stagiul practic profesional intr-o scoala de schi certificata, certificat Eurotest (test de performanta) si certificat Eurosecuritate (mediul montan de iarna | offpiste | zapada si avalansa). Testele sunt valabile in spatiul UE si se organizeaza de catre autoritatea competenta a fiecarui stat. Monitorul categoria I-a poate indeplini functia de director scoala schi si monitor formator, in conformitate cu normele legale in vigoare.

Perfectionare

Categoria de clasificare II-a reprezinta faza de perfectionare in formarea profesionala a monitorului de schi, snowboard si sporturi de alunecare pe zapada. Posesorul acestei categorii beneficiaza de competente profesionale fundamentale in exercitarea ocupatiei de monitor, pentru toate categoriile de clienti, pentru nivelul tehnic I (incepator), II (intermediar) si III (avansat clasa A), exclus offpiste. Posesorul acestei categorii poate sustine testul Eurotest. Accesul la categoria II-a de clasificare a monitorilor presupune detinerea categoriei III-a, stagiul practic profesional intr-o scoala de schi certificata si curs de formare profesionala - perfectionare. Exercitarea ocupatiei se face doar in cadrul scolilor de schi certificate. Titul poate fi recunoscut in Uniunea Europeana doar in baza procesului de recunoastere a competentelor profesionale si poate genera evaluari prin probe compensatorii.

Initiere

Categoria de clasificare III-a reprezinta faza de initiere in formarea profesionala a monitorului de schi, snowboard si sporturi de alunecare pe zapada. Posesorul acestei categorii beneficiaza de competente profesionale de baza in exercitarea ocupatiei de monitor, pentru toate categoriile de clienti, pentru nivelul tehnic I (incepator) si II (intermediar clasa A), exclus offpiste. Posesorul acestei categorii poate sustine testul Eurotest. Accesul la categoria III-a de clasificare a monitorilor presupune indeplinirea conditiilor de acces si curs de formare profesionala - initiere. Exercitarea ocupatiei se face doar in cadrul scolilor de schi certificate. Titul nu este recunoscut in Uniunea Europeana - recunoastere nationala.

Ai aptitudini de monitor? Inscrie-te la curs!

SUS