Cum particip la scoala de schi?

1 Alegi serviciul si perioada.
2 Faci o rezervare prealabila.
3 Ai o experienta unica pe zapada.

Serviciile Euroski se asigura pe baza de rezervare. Va rugam contactati-ne la rezervari@euroski.ro . Multumim!

PROGRAM SCOALA SCHI

Lun - Vin 10:00 - 16:00
Sam - Dum 10:00 - 17:00
Activitatea se poate desfasura si pe nocturna!

SCOALA ROMANA DE SCHI

INFORMARE

Codul deontologic al monitorului de schi, snowboard si sporturi de alunecare pe zapada este elaborat de Asociatia Nationala a Monitorilor de Schi din Romania (ANMSR).

Monitorii de schi, snowboard si sporturi de alunecare pe zapada, in exercitiu, au obligatia sa respecte si sa aplice prezentul cod deontologic.

www.scoala-romana-schi.ro

1. Monitorul de schi, prin profesia pe care o practica – activitate sportiva si de educare – are ca scop formarea unui comportament corect pe partie si in ambientul natural. Cei care profeseaza trebuie sa respecte legile statului dar si hotararile emise la nivelul autoritatii publice locale.

2. Normele deontologice se aplica tuturor monitorilor in exercitiu, atat in raporturile dintre ei cat si cele dintre acestia si terti.

3. Inafara granitelor tarii monitorul de schi se supune normelor interne respective si legislatiei statului pe teritoriul caruia se afla. Aceeasi atitudine o va avea si monitorul de schi, cetatean strain, aflat pe teritoriul Romaniei, potrivit legislatiei internationale.

4. Atat in exercitarea profesiei, cat si in particular, monitorul de schi trebuie sa dea dovada de o inalta tinuta profesionala si morala, fiind un exemplu pentru cei de a caror educatie se ocupa.

5. Profesarea meseriei de monitor obliga la respectarea normelor si implica competenta in concordanta cu natura serviciului acceptat. Monitorul de schi are dreptul sa refuze acele atributii care depasesc granitele pregatirii sale profesionale, sau pe cele care ar afecta desfasurarea activitatii de monitor in conditii optime.

6. Orice monitor de schi / snowboard are obligatia de a asimila noi cunostinte utile si de a se perfectiona, referitor la tehnica, didactica si metodica. Aceasta va contribui la cresterea calitatii sale profesionale.

7. Monitorul de schi trebuie sa poarte obligatoriu emblema scolii de schi la care isi desfasoara activitatea.

8. Raportul dintre monitorul de schi si elevi trebuie sa se bazeze in fiecare moment al procesului pedagogic pe principii fundamentale de stima, incredere si corectitudine. El nu trebuie sa compromita prestigiul monitorilor sau al Scolii de Schi.

9. Monitorul de schi trebuie sa dea dovada de siguranta in timpul orelor, sa protejeze si sa incurajeze elevul, iar toate acestea sa fie in concordanta cu normele stabilite, norme care ii confera prestigiul si il clasifica la categoria de care raspunde.

10. Monitorul are obligatia asigurarii si evitarii riscurilor in timpul orelor.

11. Monitorul de schi poate fi inlocuit de catre un alt coleg care, atunci cand este chemat trebuie sa asigure formalitatile necesare inlocuirii dupa o amanuntita si prealabila informare referitoare la modul si etapele in care s-au desfasurat cursurile pana in momentul inlocuirii.

12. Absenta de la servici sau chiar intarzierea reprezinta incalcarea indatoririlor profesionale. In aceste situatii se aplica sanctiuni disciplinare.

13. Monitorul de schi are obligatia de a respecta directivele si regulamentele de ordine interioara ale scolii la care activeaza.

14. Un eventual comportament neadecvat manifestat de catre monitorul de schi trebuie imediat semnalat. Aceasta pentru ca atitudinea monitorilor de schi trebuie sa fie in concordanta normelor impuse.

15. Aderarea la Asociatia Nationala a Monitorilor de Schi din Romania presupune colaborare si respectarea regulilor acesteia. Participarea la adunari este benefica in sensul in care in cadrul acestora se poate semnala orice problema legata de profesie.

16. Din punct de vedere profesional monitorul de schi trebuie sa se implice efectiv. Trebuie sa fie vigilent, respectuos, sa aiba spirit de colegialitate, acestea ducand la imbunatatirea calitatii activitatii.

17. Raporturile de munca dintre monitori trebuie sa se bazeze pe loialitate, iar munca prestata de acestia sa duca la cresterea prestigiului meseriei.

18. Monitorul de schi nu trebuie sa-si discrediteze colegii pentru obtinerea de beneficii.

19. Monitorii de schi atestati nu trebuie sa tolereze desfasurarea de activitati specifice profesiei de catre monitori neatestaţi. In aceasta situatie se recomanda informarea autoritatilor competente.

20. In timpul cursurilor monitorul de schi nu trebuie doar sa insotească elevul ci sa se si implice efectiv in predarea cursului de schi. Folosirea unui titlu profesional in lipsa unui document oficial reprezinta practicarea unei meserii fara drept si se supune sanctiunilor potrivit legislatiei in vigoare.

21. Monitorul agresat de catre un alt monitor sau terta persoana, este obligat sa anunte imediat scoala de schi, autoritatile locale sau asociatia profesionala.

22. In eventualitatea in care un monitor de schi are intentia de a actiona in judecata un alt coleg, un tert sau scoala unde isi desfasoara activitatea, acesta este obligat ca in prealabil sa anunte asociatia nationala a monitorilor de schi despre demersurile respective.

23. Scoala de schi si monitorul reprezinta doua institutii distincte care trebuie sa asigure respectarea legilor si normelor adoptate la nivel local și national. Atat intre monitori cat si intre scoli trebuie sa existe o comunicare adecvata, in vederea respectarii orarului legal, al turismului legal referitor si la orarul transportului pe cablu. In cazul in care activitatea scolii nu se poate desfasura in conditii optime din cauza acestor tipuri de probleme, scoala trebuie sa comunice si sa-si coordoneze activitatea cu celelalte scoli. Pentru comunicare si colaborare este necesar sa existe informare.

24. Scoala de schi nu trebuie sa recunoasca activitatile care nu sunt sub tutela ei si nu garanteaza profesional activitatile care nu sunt in programul scolii. In acest sens este benefica colaborarea cu autoritatile locale vizand adoptarea de hotarari care sa inlesneasca activitatea monitorilor de schi si dezvoltarea scolilor, pentru dezvoltarea turismului pe plan local.

25. Scoala trebuie sa promoveze interesele sale generale ale sigurantei practicarii schiului, sa participe la actiunile turistice profesionale ale statiunilor de iarna si ale Asociatiei Nationale a monitorilor de schi.

26. Nu se aplica nici o masura disciplinara fara ca in prealabil persoana in cauza sa fie audiata de catre comisia de disciplina a Asociatiei Nationale a Monitorilor de Schi din Romania. In caz de rezolutie nefavorabila a comisiei de disciplina, cel vizat are drept la recurs. Recursul trebuie sa fie motivat, la acesta se anexeaza declaratiile comisiei de disciplina. Hotararea din recurs se emite in baza unei proceduri stabilite anterior, ca si procedura recursului in sine.

Ai aptitudini de monitor? Inscrie-te la curs!

SUS