Cum particip la scoala de schi?

1 Alegi serviciul si perioada.
2 Faci o rezervare prealabila.
3 Ai o experienta unica pe zapada.

Serviciile Euroski se asigura pe baza de rezervare. Va rugam contactati-ne la rezervari@euroski.ro . Multumim!

PROGRAM SCOALA SCHI

Lun - Vin 10:00 - 16:00
Sam - Dum 10:00 - 17:00
Activitatea se poate desfasura si pe nocturna!

TESTUL EUROTEST

Eurotest-ul reprezinta o parte integranta a formarii profesionale a monitorilor de schi, fiind considerat cel mai inalt nivel de calificare recunoscut in Uniunea Europeana. Absolvirea testului Eurotest da posibilitatea parcurgerii cursului si a examenului Eurosecuritate.

Certificatul Eurotest are valabilitate nedeterminata si este emis de Autoritatea Competenta a fiecarui stat semnatar al Memorandumului de Intelegere privind recunoasterea calificarii profesionale, in baza Directivei 2005/36/CE. Memorandumul de intelegere prevede ca monitorii de schi care au promovat Eurotest-ul si au dobandit in statul lor membru de origine competentele legate de siguranta in conformitate cu cerintele testului EuroSecurity, precum si competentele pedagogice necesare pentru diploma de cea mai inalta calificare ca monitor de schi profesionist, vor primi un card profesional pilot in tara lor de origine. Cardul profesional va fi recunoscut de toate statele membre ale UE care aplică MoU. Acest lucru le va permite monitorilor de schi sa beneficieze de recunoasterea automata a calificarilor lor in tarile in cauza.

Eurotest-ul reprezinta un test de performanta (slalom urias), cerintele sale de organizare fiind stabilite prin Anexa I a MoU, care prevede o scutire de la Eurotest in cazul unei clasificari FIS. Aceasta clasificare se acorda la obtinerea a 100 de puncte FIS schi alpin pentru barbati si 85 de puncte FIS schi alpin pentru femei. Detaliile sunt prezentate la punctul 5 din MoU.

MoU si conditii de organizare si validare a testului Eurotest.

Tipul testului

Slalom Urias (GS)

Candidatii care sunt declarati admisi dupa prima mansa nu pot participa la mansa a doua. Candidatii care sunt declarati respinsi dupa prima mansa pot participa la mansa a doua. Ordinea de start pentru mansa a doua este inversata.

Conditii de inscriere

Acordarea certificatului Eurotest

Inscrierea pentru testul EUROTEST si certificarea se face doar prin intermediul autoritatii competente in Romania: Federatia Romana Schi-Biatlon (FRSB).

Criterii de trecere a testului

Timpul de baza este calculat in functie de timpii deschizatorilor de traseu

Masculin – Timp egal sau inferior TB (timp de bază) + 18%. Feminin – Timp egal sau inferior TB (timp de bază) + 24%.

CURSUL SI TESTUL EUROSECURITATE

Cursul si testul Eurosecuritate se organizeaza in statele semnatare MoU din Uniunea Europeana. Validarea testului se face de catre autoritatile competente prin emiterea certificatului Eurosecuritate.

Testul reglementeaza competente de baza privind securitatea in mediul montan de iarna si este divizat in doua parti distincte. Testul cuprinde aspecte ce vizeaza: tehnica offpiste (schi de tura / freeride), meteorologie si cartografie, zapada si avalansa, cautare victima si multivictima in avalansa, metode de gestiune a riscului si conducerea grupului offpiste, mesajul de alerta si tehnici de interventie.

Testul Eurosecuritate are atat o componenta teoretica cat si una practica, cerintele sale de organizare fiind stabilite prin Anexa II a MoU.

MoU si conditii de organizare si validare a testului Eurosecuritate.

Tipul testului

Examen teoretic / practic

Testare teoretica in conformitate cu programa de curs. Testare practica offpiste si cautare victima in avalansa.

Conditii de inscriere

Acordarea certificatului Eurosecuritate

Inscrierea pentru testul EUROSECURITATE si certificarea se face doar prin intermediul autoritatii competente in Romania: Federatia Romana Schi-Biatlon (FRSB).

Criterii de trecere a testului

Examen teoretic / Examen practic

Modalitatile de examinare si evaluare sunt elaborate de catre autoritatea competenta in conformitate cu dispozitiile MoU.

Ai aptitudini de monitor? Inscrie-te la curs!

SUS