Cum particip la scoala de schi?

1 Alegi serviciul si perioada.
2 Faci o rezervare prealabila.
3 Ai o experienta unica pe zapada.

Serviciile Euroski se asigura pe baza de rezervare. Va rugam contactati-ne la rezervari@euroski.ro . Multumim!

PROGRAM SCOALA SCHI

Lun - Vin 10:00 - 16:00
Sam - Dum 10:00 - 17:00
Activitatea se poate desfasura si pe nocturna!

NIVELE TEHNICE / SCHI ALPIN

PROGRESIA TEHNICA 3 nivele tehnice

Incepand cu sezonul de iarna 2011 - 2012, progresia pentru predarea tehnicii schiului alpin are o structura pe trei nivele, bazata pe etapele de invatare motorie specifice si obiective aferente.

SCOALA ROMANA SCHI +

1

Incepator

La finalul acestui nivel schiorul trebuie sa fie capabil sa controleze alunecarea pe partie usoara, sa opreasca in conditii de siguranta, sa execute intoarceri pe loc, sa utilizeze mijloacele mecanice de urcare si sa execute ocoliri cu schiurile neparalele.

2

Intermediar

La finalul acestui nivel schiorul trebuie sa fie capabil sa controleze alunecarea pe partie medie, prin adoptarea de procedee tehnice ce implica paralelismul schiurilor, sa controleze transferul de greutate specific si controlul presiunii pe canturi.

3

Avansat

La finalul acestui nivel schiorul trebuie sa fie capabil sa controleze alunecarea pe orice tip de partie, sa adopte procedee tehnice variate in functie de relieful partiei, sa controleze viteza de alunecare si raza ocolirii.

CONTINUT SI CARACTERISTICI

01

NIVEL TEHNIC 1 | Incepator

NIVELUL TEHNIC I reprezinta nivelul incepator, in cadrul caruia continutul reflecta instrumentele necesare achizitiei de baza. Datorita faptului ca acest nivel este nivelul de intrare, un prim aspect este cel legat de familiarizare si cunoasterea echipamentului specific. In cadrul acestui prim nivel, in cadrul clasei A, se identifica elementele fundamentale ale partiei scoala (initierea globala), precum si pozitiile fundamentale si elementele initiale de alunecare pe zapada (achizitia de baza). Clasa B corespunde initierii procedeelor de ocolire si tehnicii de utilizare a mijloacelor mecanice de urcare.
PROCEDEE TEHNICE - In cadrul acestui prim nivel tehnic se vor aborda, in ordine, urmatoarele procedee tehnice: procedee de mers (alternativ, cu impingere simultana) - procedee de urcare (oblica, in trepte, in foarfece, cu pas batut) - procedee de intoarcere (prin pasi succesivi, in evantai) - tehnica caderii si ridicarii din cazatura - procedee de alunecare (coborare directa, coborare oblica) - procedee de franare (plugul franat, plugul alunecat) - procedee de ocolire (ocolirea prin plug, ocolirea prin jumatate plug).
ZONA DE INVATARE SI EVALUARE - Partie usoara: semiplat si panta medie. Primul contact cu schiul alpin, deci cu echipamentul specific si zona de invatare, se va organiza initial pe plat, urmand sa se treaca gradual la panta foarte usoara si usoara. Zonele de partie in care are loc exersarea sunt cele cotate: albastre.

02

NIVEL TEHNIC 2 | Intermediar

NIVELUL TEHNIC II reprezinta nivelul intermediar, in cadrul caruia punctul de referinta il constituie cristianiile, sau ocolirile cu schiurile paralele. In cadrul acestui nivel, pe parcursul celor două clase tehnice, se consolideaza miscarile fundamentale insusite in cadrul primului nivel tehnic.
PROCEDEE TEHNICE - In cadrul acestui nivel tehnic se vor aborda urmatoarele procedee tehnice: procedee de alunecare - trecere a denivelarilor de teren (trecerea peste falsele platuri, trecerea rupturilor de panta, trecerea racordurilor de panta, trecerea peste denivelari) - procedee de franare (derapaj lateral, derapaj oblic) - procedee de ocolire (cristiania prin balans vertical, cristiania prin contraderapaj, cristiania prin rotatie) - procedee de accelerare – adaptare tehnica (pasi turnanti, pasi de patinaj).
ZONA DE INVATARE SI EVALUARE - Partie medie: panta medie si medie - rapida. In cadrul nivelului tehnic II activitatea se va organiza, cu precadere, pe diferite tipuri de panta, in contexte variate. Zonele de partie in care are loc exersarea sunt cele cotate: roșii.

03

NIVEL TEHNIC 3 | Avansat

NIVELUL TEHNIC III reprezinta nivelul avansat in interpretarea motorie a tehnicii de baza a schiului alpin. In cadrul acestui nivel se introduc procedeele de ocolire finale si se perfectioneaza actiuni fundamentale (transfer de greutate, controlul presiunii pe canturi) in conditii variate. Ocolirea carve reprezinta punctul culminant al nivelului avansat. Scopul principal al acestui nivel il reprezinta perfectionarea ocolirii paralele in conditii variate de viteza, raza a ocolirii, panta si zapada. Ca si element inovator, in cadrul acestui ultim nivel tehnic se propune invatarea ocolirii carve, prin adoptarea gesturilor motorii specifice (angulatie, controlul presiunii pe canturi). O caracteristica a acestui nivel o reprezinta cristiania condusa, care nu inseamna doar o performare a procedeului tehnic, ci o performare in conditii controlate, la diferite raze de ocolire. Totodata, obiectivul final al tehnicii de baza in schiul alpin il constituie schiul multifinalizat, prin adaptarea tehnica a procedeelor invatate la conditii variate de teren, panta si zapada.
PROCEDEE TEHNICE - In cadrul acestui nivel tehnic se vor aborda urmatoarele procedee tehnice: procedee de ocolire (cristiania prin translatie, cristiania prin absorbtie, ocolirea carve, serpuirea franata, serpuirea acceleratoare) - tehnica competitionala de slalom urias (initiere) - tehnica competitionala de slalom (initiere).
ZONA DE INVATARE SI EVALUARE - Partie medie - dificila: panta medie, medie - rapidă si abrupta. In cadrul nivelului tehnic III activitatea se va organiza, cu precadere, pe diferite tipuri de panta, in contexte variate. Zonele de partie in care are loc exersarea sunt cele cotate: rosii si negre.

NIVELE TEHNICE - SNOWBOARD

INCEPATOR

1

Familiarizare / cunoasterea echipamentului. Partia scoala: miscari fundamentale (intoarcere / oprire / ridicare), mobilitatea de baza (1 picior). Alunecare (controlul pozitiei). Pedalare. Alunecare in coborare directa (ambele picioare). Diagonala front. Diagonala back.

INTERMEDIAR

2

Pendularea. Controlul placii in pendulare pe panta medie. Schimbul de greutate (incarcarea si descarcarea). Derapajul. Ocolirea de baza front. Ocolirea de baza back. Succesiune de ocoliri. Balans dinamic / controlul presiunii.

AVANSAT

3

Ocolirea de baza pe teren variat / raza variabila. Perfectionarea schimbului de greutate specific. Ocolirea carve. Exercitii tehnice pe teren variat (printre si peste denivelari, false platuri, pulver). Exercitii tehnice de freeride. Exercitii tehnice de freestyle. Initiere in snowboarding-ul competitional.

Ai aptitudini de monitor? Inscrie-te la curs!

SUS