Centru Autorizat Formare
monitori!
Curs monitor schi 2023
14-22 DECEMBRIE 2023 - Inscrieri disponibile pana pe 4 decembrie!
Curs Formare Monitor Schi - INITIERE
Cursul de formare profesionala (initiere) pentru ocupatia Monitor de schi, snowboard si sporturi de alunecare pe zapada, se organizeaza in baza programului autorizat de Comisia Tehnica a Furnizorilor de Formare Profesionala si a avizului Autoritatii Competente (Ministerul Tineretului si Sportului - Federatia Romana Schi-Biatlon).
Informatii curs / Conditii acces
Conditii acces: Programul de formare se adreseaza persoanelor care indeplinesc conditiile de acces la curs (studii medii – bacalaureat) si care si-au dobandit competente specifice schiului alpin, in cadrul activitatilor formale sau nonformale.
Cursul de formare profesionala se organizeaza de furnizori de formare profesionala autorizati, potrivit prevederilor legislatiei in vigoare. Cursul reprezinta prima etapa de formare profesionala specifica, furnizand competente de baza pentru exercitarea ocupatiei de monitor.
Programul de formare are un pronuntat caracter practic, furnizand informatii esentiale celor care doresc sa exercite ocupatia de monitor, in primele faze ale formarii specifice. Cursul de formare se finalizeaza cu examen de absolvire si eliberarea certificatului de absolvire.
Cunostintele necesare pentru practicarea ocupatiei se refera la: tehnica schiului si a sporturilor de alunecare pe zapada, progresia tehnico-metodica, modul de organizare al activitatii scolii de schi, metode de lucru cu diverse categorii de cursanti, notiuni de psiho-pedagogie si securitate in mediul montan de iarna.
Participarea la curs este conditionata de indeplinirea criteriilor de acces la curs: Diploma bacalaureat | Competente practice in schi alpin / snowboard (nivel mediu).
Tipul programului: Initiere (Autorizatie ANC: CJ 002499/2020)
Denumirea ocupatiei: Monitor de schi, snowboard si sporturi de alunecare pe zapada (COR 342214)
Durata: Cursul de formare profesionala pentru ocupatia monitor de schi, snowboard si sporturi de alunecare pe zapada (INITIERE) are o durata de 54 de ore.
Cursurile teoretice se desfasoara in sala de curs dotata corespunzator, prin intermediul prezentarilor interactive si a altor mijloace specifice. Participantii la curs beneficiaza de suport de curs teoretic. Cursurile practice au loc pe partie de schi omologata si se desfasoara pe grupe de cursanti, in baza programului autorizat de curs. Fiecare cursant beneficiaza de caiet pentru aplicatiile practice, instructiuni pentru desfasurarea partilor practice (exercitii, indicatii metodice), materiale documentare precum si o bibliografie de referinta.
Locuri disponibile / serie: 28
Data limita de inscriere: 4 decembrie 2023
* Programul se organizeaza cu grupa de min. 12 cursanti!
Validare inscrieri / achitare taxa scolarizare: 3D Secure – Plata cu card / Transfer bancar / Scan & Pay cu mobilPay wallet.
Documente necesare / Taxa curs
DOCUMENTE
– Contract curs de formare profesionala (se transmite via mail)
– Copie act identitate
– Copie certificat de nastere
– Copie certificat de casatorie (daca este cazul)
– Copie act de studii (minim bacalaureat)
– Aviz medical medic familie: Apt participare curs formare monitor schi / Clinic sanatos (in original)
– Cazier judiciar (in original)
– Dovada plata taxa de scolarizare (inscrierea la curs este validata doar dupa achitarea taxei de scolarizare)
TAXA SCOLARIZARE
Poate fi achitata online cu card bancar sau prin transfer bancar. Valoarea taxei de scolarizare este de 2300 RON.
Taxa de scolarizare include:
– pregatire teoretica + pregatire practica
– suport electronic de curs | materiale documentare
– examinare si eliberare certificat absolvire
Eventualul discount este disponibil in pagina de plata a serviciului. Taxa de scolarizare poate fi achitata in 2 rate (doar la activarea optiunii de plata – Transfer Bancar), astfel: 50% la inscriere, 50% pana la data examenului final.
Program curs
Cursul de formare profesionala (initiere) se desfasoara pe o perioada de 9 zile. Data limita de inscriere: 4 decembrie 2023
- Pregatirea practica se desfasoara in statiunea Vatra Dornei, in intervalul orar 10-15, cu pauza de pranz.
- Pregatirea teoretica se desfasoara incepand cu ora 17.
Competente dobandite
Competente (tehnice – pedagogice – securitate):
– Asigurarea igienei personale si a starii de sanatate personale
– Monitorizarea participantilor. Metodologia predarii schiului la copii si adulti
– Asigurarea climatului favorabil desfasurarii instruirii
– Asigurarea securitatii participantilor in mediul montan de iarna – nivel I
– Instruirea participantilor pentru schi alpin si snowboard. Progresia tehnico-metodica: nivel tehnic I (incepator)
– Instruirea participantilor pentru schi alpin si snowboard. Progresia tehnico-metodica: nivel tehnic II A (intermediar clasa A)
Competentele dobandite asigura exercitatea ocupatiei de monitor de schi, snowboard si sporturi de alunecare pe zapada, ca angajat in cadrul unei scoli de schi certificate, pentru cursanti din cadrul nivelului tehnic I (incepator), si II A (intermediar clasa A). EXCLUS OFFPISTE!
Examen si certificare
Examenul final
Evaluarea participantilor la programul de formare profesionala, are loc in baza examenului final. Acesta cuprinde:
– Proba scrisa tip grila pentru testarea pregatirii teoretice
– Proba practico-metodica pentru testarea pregatirii practice
Evaluarile finale pentru proba teoretica si practica se noteaza separat, pe o scala de la 1 la 10 (fiind necesara minim nota 5 pentru promovarea probei teoretice si minim nota 6 pentru promovarea probei practice). Nota finala a evaluării participantilor la programul de formare, reprezinta media aritmetica a notelor de la evaluarea teoretica si cea practica.
Certificatul de absolvire
Dupa absolvirea cursurilor de formare profesionala si sustinerea examenului final, participantii primesc certificatul de absolvire. Certificatul este tiparit de Ministerul Muncii si Justitiei Sociale. Certificatul de absolvire are regimul actelor de studii si este insotit de suplimentul descriptiv.
Cum ma inscriu la curs?
Participarea la CURSUL DE FORMARE PROFESIONALA MONITOR DE SCHI SI SNOWBOARD (initiere) este conditionata de indeplinirea conditiilor legale de acces, conform standardului ocupational. Programul de formare se adreseaza persoanelor care indeplinesc conditiile de acces la curs (studii medii - bacalaureat) si care si-au dobandit competente specifice schiului alpin, in cadrul activitatilor formale sau nonformale.