Afla cand este urmatorul curs de initiere!

Informatii curs - INITIERE

Cursul de formare profesionala (initiere) pentru ocupatia Monitor de schi, snowboard si sporturi de alunecare pe zapada, se organizeaza in baza programului autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari (ANC) si a avizului Autoritatii Competente (Ministerul Tineretului si Sportului - Federatia Romana Schi-Biatlon).

Informatii curs / Conditii acces

Conditii acces: Programul de formare se adreseaza persoanelor care indeplinesc conditiile de acces la curs (studii medii – bacalaureat) si care si-au dobandit competente specifice schiului alpin, in cadrul activitatilor formale sau nonformale.

Cursul de formare profesionala se organizeaza de furnizori de formare profesionala autorizati, potrivit prevederilor legislatiei in vigoare. Cursul reprezinta prima etapa de formare profesionala specifica, furnizand competente de baza pentru exercitarea ocupatiei de monitor.

Programul de formare are un pronuntat caracter practic, furnizand informatii esentiale celor care doresc sa exercite ocupatia de monitor, in primele faze ale formarii specifice. Cursul de formare se finalizeaza cu examen de absolvire si eliberarea certificatului de absolvire.

Cunostintele necesare pentru practicarea ocupatiei se refera la: tehnica schiului si a sporturilor de alunecare pe zapada, progresia tehnico-metodica, notiuni de prim ajutor, modul de organizare al activitatii scolii de schi, metode de lucru cu diverse categorii de cursanti, notiuni de psiho-pedagogie si securitate in mediul montan de iarna.

Participarea la curs este conditionata de indeplinirea criteriilor de acces la curs: Diploma bacalaureat | Competente practice in schi alpin / snowboard (nivel mediu).

Tipul programului: Initiere
Denumirea ocupatiei: Monitor de schi, snowboard si sporturi de alunecare pe zapada (COR 342214)
Durata: Cursul de formare profesionala pentru ocupatia monitor de schi, snowboard si sporturi de alunecare pe zapada (INITIERE) are o durata de 54 de ore, dintre care: 20 ore pregatire teoretica (se poate desfasura in regim on-line) si 34 ore pregatire practica.
Cursurile teoretice se desfasoara in sala de curs dotata corespunzator, prin intermediul prezentarilor interactive si a altor mijloace specifice sau in regim on-line. Participantii la curs beneficiaza de suport de curs teoretic. Cursurile practice au loc pe partie de schi omologata si se desfasoara pe grupe de cursanti, in baza programului autorizat de curs. Fiecare cursant beneficiaza de caiet pentru aplicatiile practice, instructiuni pentru desfasurarea partilor practice (exercitii, indicatii metodice), materiale documentare precum si o bibliografie de referinta.
Locuri disponibile / serie: 30

Data limita de inscriere: 14 octombrie 2020

Validare inscrieri / achitare taxa scolarizare: 3D Secure – Plata cu card / Transfer bancar / Scan & Pay cu mobilPay wallet.

Documente necesare

– Contract curs de formare profesionala (DESCARCA AICI)

– Copie act identitate

– Copie certificat de nastere

– Copie certificat de casatorie (daca este cazul)

– Copie act de studii (minim bacalaureat)

– Aviz medical cu mentiunea: Apt participare curs formare monitor schi / Clinic sanatos

– Cazier judiciar

– Dovada plata taxa de scolarizare (inscrierea la curs este validata doar dupa achitarea taxei de scolarizare)

Program curs

Cursul de formare profesionala se desfasoara in perioada octombrie – decembrie 2020. Data limita de inscriere: 14 octombrie 2020

  • Pregatirea teoretica se desfasoara ONLINE in perioada: 16 octombrie – 27 noiembrie 2020.
  • Pregatirea practica se desfasoara in statiunea Vatra Dornei in perioada: 11 – 16 decembrie 2020.

Pregatirea practica se realizeaza pe grupe de cursanti, cu respectarea normelor legale in vigoare cu privire la masurile de siguranta si distantare sociala pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

VEZI PROGRAM COMPLET
Competente dobandite

Competente (tehnice – pedagogice – securitate):
– Asigurarea igienei personale si a starii de sanatate personale
– Monitorizarea participantilor. Metodologia predarii schiului la copii si adulti
– Asigurarea climatului favorabil desfasurarii instruirii
– Asigurarea securitatii participantilor in mediul montan de iarna – nivel I
– Instruirea participantilor pentru schi alpin si snowboard. Progresia tehnico-metodica: nivel tehnic I (incepator)
– Instruirea participantilor pentru schi alpin si snowboard. Progresia tehnico-metodica: nivel tehnic II A (intermediar clasa A)

Competentele dobandite asigura exercitatea ocupatiei de monitor de schi, snowboard si sporturi de alunecare pe zapada, ca angajat in cadrul unei scoli de schi certificate, pentru cursanti din cadrul nivelului tehnic I (incepator), si II A (intermediar clasa A). EXCLUS OFFPISTE!

Examen si certificare

Examenul final

Evaluarea participantilor la programul de formare profesionala, are loc in baza examenului final. Acesta cuprinde:
– Proba scrisa tip grila pentru testarea pregatirii teoretice
– Proba practico-metodica pentru testarea pregatirii practice
Evaluarile finale pentru proba teoretica si practica se noteaza separat, pe o scala de la 1 la 10 (fiind necesara minim nota 5 pentru promovarea probei teoretice si minim nota 6 pentru promovarea probei practice). Nota finala a evaluării participantilor la programul de formare, reprezinta media aritmetica a notelor de la evaluarea teoretica si cea practica.

Certificatul de absolvire

Dupa absolvirea cursurilor de formare profesionala si sustinerea examenului final, participantii primesc certificatul de absolvire. Certificatul este tiparit de Ministerul Muncii si Justitiei Sociale. Certificatul de absolvire are regimul actelor de studii si este insotit de suplimentul descriptiv.

Cum ma inscriu la curs?

Participarea la cursul de formare profesionala (initiere)
este conditionata de indeplinirea conditiilor legale de acces, conform standardului ocupational. Programul de formare se adreseaza persoanelor care indeplinesc conditiile de acces la curs (studii medii - bacalaureat) si care si-au dobandit competente specifice schiului alpin, in cadrul activitatilor formale sau nonformale.

Alege perioada

Verifica care sunt perioadele de desfasurare a cursurilor

Verifica conditiile

Indeplinesti conditiile de acces la cursul de formare?

Achita cursul

Valideaza-ti locul la curs prin achitarea taxei de scolarizare

Pregateste dosarul

Completeaza dosarul personal cu actele necesare

Aplica acum !

Categoria de clasificare III-a reprezinta faza de initiere in formarea profesionala a monitorului de schi, snowboard si sporturi de alunecare pe zapada. Posesorul acestei categorii beneficiaza de competente profesionale de baza in exercitarea ocupatiei de monitor, pentru toate categoriile de clienti, pentru nivelul tehnic I (incepator) si II (intermediar clasa A).
FORMARE

Cursuri initiere 2020 - 2021

OCTOMBRIE - DECEMBRIE 2020

EXTREM

Centru National Formare

monitori!

Ai nevoie de ajutor?

Intra in legatura cu noi!




Sau suna la: