AFLA CAND ESTE URMATORUL CURS DE PERFECTIONARE!

Informatii curs - Perfectionare

Cursul de formare profesionala (perfectionare) pentru ocupatia Monitor de schi, snowboard si sporturi de alunecare pe zapada, se organizeaza in baza programului autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari (ANC) si a avizului Autoritatii Competente (Ministerul Tineretului si Sportului - Federatia Romana Schi-Biatlon).

Informatii curs / Conditii acces

Conditii acces: Programul de formare se adreseaza persoanelor care indeplinesc conditiile de acces la curs (certificat absolvire curs monitor schi – Initiere) si care si-au dobandit competente specifice schiului alpin, in cadrul activitatilor formale sau nonformale.

Cursul de formare profesionala se organizeaza de furnizori de formare profesionala autorizati, potrivit prevederilor legislatiei in vigoare. Cursul reprezinta etapa de perfectionare in cadrul formarii profesionale specifice, furnizand competente avansate pentru exercitarea ocupatiei de monitor.

Programul de formare are un pronuntat caracter practic, furnizand informatii esentiale celor care doresc sa-si perfectioneze aptitudinile si sa-si formeze noi competente de exercitare a profesiei. Cursul de formare se finalizeaza cu examen de absolvire si eliberarea certificatului de absolvire – perfectionare.

Cunostintele necesare pentru practicarea ocupatiei se refera la: tehnica schiului si a sporturilor de alunecare pe zapada, progresia tehnico-metodica, notiuni de prim ajutor, modul de organizare al activitatii scolii de schi, metode de lucru cu diverse categorii de cursanti, notiuni de psiho-pedagogie si securitate in mediul montan de iarna.

Participarea la curs este conditionata de detinerea certificatului de curs – Initiere pentru ocupatia Monitor de schi, snowboard si sporturi de alunecare pe zapada.

Tipul programului: Perfectionare
Denumirea ocupatiei: Monitor de schi, snowboard si sporturi de alunecare pe zapada (COR 342214)
Durata: Cursul de formare profesionala pentru ocupatia monitor de schi, snowboard si sporturi de alunecare pe zapada (PERFECTIONARE) are o durata de 50 de ore, dintre care: 16 ore formare teoretica si 34 ore formare practica.
Cursurile teoretice se desfasoara in sala de curs dotata corespunzator, prin intermediul prezentarilor interactive si a altor mijloace specifice. Participantii la curs beneficiaza de suport de curs teoretic. Cursurile practice au loc pe partie de schi omologata si se desfasoara pe grupe de cursanti, in baza programului autorizat de curs. Fiecare cursant beneficiaza de caiet pentru aplicatiile practice, instructiuni pentru desfasurarea partilor practice (exercitii, indicatii metodice), materiale documentare precum si o bibliografie de referinta.
Locuri disponibile / serie: 30

Documente necesare

– Contract curs de formare profesionala (dublu exemplar)

– Copie act identitate

– Copie certificat de nastere

– Copie certificat de casatorie (daca este cazul)

– Copie Certificat de absolvire (Initiere) si supliment descriptiv: Monitor de schi, snowboard si sporturi de alunecare pe zapada

– Aviz medical cu mentiunea: Apt participare curs formare monitor schi / Clinic sanatos

– Cazier judiciar

– Dovada plata taxa de scolarizare

Competente dobandite

Competente (tehnice – pedagogice – securitate):
– Monitorizarea participantilor. Metodologia predarii schiului la copii si adulti
– Asigurarea climatului favorabil desfasurarii instruirii – nivel II
– Asigurarea securitatii participantilor in mediul montan de iarna – nivel II
– Instruirea participantilor pentru schi alpin si snowboard. Progresia tehnico-metodica: nivel tehnic II B (intermediar clasa B)

– Instruirea participantilor pentru schi alpin si snowboard. Progresia tehnico-metodica: nivel tehnic III (avansat)

Competentele dobandite asigura exercitatea ocupatiei de monitor de schi, snowboard si sporturi de alunecare pe zapada, ca angajat in cadrul unei scoli de schi certificate sau individual (in conformitate cu cerintele legale in domeniu), pentru toate categoriile de cursanti.

Examen si certificare

Examenul final

Evaluarea participantilor la programul de formare profesionala, are loc in baza examenului final. Acesta cuprinde:
– Proba scrisa tip grila pentru testarea pregatirii teoretice
– Proba practico-metodica pentru testarea pregatirii practice
Evaluarile finale pentru proba teoretica si practica se noteaza separat, pe o scala de la 1 la 10 (fiind necesara minim nota 5 pentru promovarea probei teoretice si minim nota 6 pentru promovarea probei practice). Nota finala a evaluării participantilor la programul de formare, reprezinta media aritmetica a notelor de la evaluarea teoretica si cea practica.

Certificatul de absolvire

Dupa absolvirea cursurilor de formare profesionala si sustinerea examenului final, participantii primesc certificatul de absolvire. Certificatul este tiparit de Ministerul Muncii si Justitiei Sociale. Certificatul de absolvire are regimul actelor de studii si este insotit de suplimentul descriptiv.

Cum ma inscriu la curs?

Participarea la cursul de formare profesionala (perfectionare) este conditionata de detinerea certificatului de absolvire (initiere) pentru ocupatia Monitor de schi, snowboard si sporturi de alunecare pe zapada.

Alege perioada

Verifica care sunt perioadele de desfasurare a cursurilor

Verifica conditiile

Indeplinesti conditiile de acces la cursul de formare?

Achita cursul

Valideaza-ti locul la curs prin achitarea taxei de scolarizare

Pregateste dosarul

Completeaza dosarul personal cu actele necesare

Aplica acum !

Categoria de clasificare II-a reprezinta faza de perfectionare in formarea profesionala a monitorului de schi, snowboard si sporturi de alunecare pe zapada. Posesorul acestei categorii beneficiaza de competente profesionale avansate in exercitarea ocupatiei de monitor, pentru toate categoriile de clienti, pentru nivelul tehnic I (incepator), II (intermediar) si III (avansat).
FORMARE

Cursuri perfectionare 2020 - 2021

Curs monitor perfectionare - IN CURAND

EXTREM

Centru National Formare

monitori!

Ai nevoie de ajutor?

Intra in legatura cu noi!
Sau suna la: